00386 31 661 793  
kos 0,00 €
0
kos 0,00 €
0

Ali ni prijetno, ko na vrtu klepetate s prijatelji in uživate v mamljivi aromi mesa z žara? Hrana, pečena na žaru KAMADO BONO, ostane sočna in polna okusa. Poleg tega je žar KAMADO BONO poseben žar: je večnamenski in enostaven za uporabo. Tukaj je nekaj idej za pripravo hrane z žarom KAMADO BONO.

 

To je najpreprostejši in najbolj priljubljen način pečenja hrane na odprtem ognju. Postopek je edinstven, saj poskrbi, da je vrhnja plast mesa lepo zapečena, sočen zrezek pa je prekrit s hrustljavo skorjico.
Ta način peke je najbolj primeren za mehko meso brez kosti, debelo do 5 cm - na primer za zrezke, izdelke iz mletega mesa, piščančje prsi brez kosti, hamburgerje in nabodala.

Tudi ribje fileje, zelenjavo in druge hitro pripravljene jedi lahko pečete na ta način. Z žarom KAMADO BONO lahko uživate v španski paelli in kitajskih jedeh, pripravljenih na odprtem ognju.
Žar KAMADO BONO je zasnovan izredno domiselno: ko je pokrov zaprt, se hrana kuha, poleg tega pa je mogoče z oddušniki uravnavati temperaturo.

 

Vsi vemo, kako težko je peči večje kose mesa, saj nikoli ne veš, ali je meso v notranjosti še surovo ali je že pečeno. Indirektno pečenje je idealen postopek za peko večjih kosov mesa, saj njihova priprava zahteva več časa. Za takšen način peke morate izbrati debelejše kose mesa (debele 5 cm ali več) ali kose s kostjo, kakršni so na primer kosi piščanca. Če izberete tanjši kos mesa, bo njegova vrhnja plast dobila tanko hrustljavo skorjico, medtem ko bo njegova notranjost prepečena.

Pri počasnem pečenju je potrebno med pečeno hrano in oglje vstaviti posebno podlogo, ki hrano zavaruje pred odprtim ognjem. Hrana je dobro pečena po zaslugi pretoka vročega zraka in toplote, ki ju v notranjosti zadržijo stene in pokrov žara KAMADO BONO. Ni razloga za skrb - ne bo vam treba ure in ure stati ob žaru. Ko z oddušniki nastavite ustrezno temperaturo pečenja, lahko zagotovite, da bo temperatura dlje časa ostala enaka: oglje bo počasi tlelo, vam pa ne bo treba nenehno nadzirati žara ali dodajati oglja.

 

Žar KAMADO BONO bo zagotovo razveselil vse ljubitelje mesa - a ne le njih. Vaš žar KAMADO BONO lahko speče domači kruh, slastne piškote, pite, pico, lepinjo ali pecivo po babičinem receptu. Žar KAMADO BONO lahko deluje tako kot tradicionalna krušna peč. Skrivnost je v tem, da lahko vzdržuje stalno temperaturo,

omogoča natančno nastavitev in ima posebne dodatke, kot sta kamen za peko pice in kruha. Tako lahko uživate v kruhu in drugih pecivih iz moke. Med pečenjem se vlaga iz kruha ali pice vpija v kamen za peko. Tako na kruhu nastane hrustljava skorjica, ki je s peko v pečici ali na klasičnem žaru ni mogoče doseči.

 

Število visokokakovostnih dimljenih proizvodov v trgovinah z živili je vedno manjše. Včasih pogrešamo dimljeno ribo ali šunko. Nikar ne pozabite, da žar KAMADO BONO lahko uporabljate tudi za dimljenje. Postopek dimljenja traja nekaj ur, a takoj ko boste okusili dimljeno meso ali ribo, se boste strinjali, da je bilo vredno počakati. Rezultat tega dolgotrajnega postopka priprave je sočno, mehko, aromatično in slastno meso z okusom po lesu in dimu, ki se zlahka loči od kosti. Ni treba posebej poudarjati, da je žar KAMADO BONO primeren za dimljenje različnih vrst mesa in ne zgolj rdečega. Vaši gostje bodo prijetno presenečeni nad okusom dimljenih rib, purana, sira ali zelenjave.

Z dimljenjem boste lahko lahko pripravili najokusnejše prigrizke in glavne jedi. Temperatura dimljenja je od 107 do 135 °C. Za pripravo najkakovostnejših dimljenih izdelkov se morate le naučiti, kako z zračnimi odprtinami nastaviti zahtevano temperaturo, vse drugo delo pa bo za vas opravil vaš KAMADO BONO.Ne pozabite, da lahko ta žar dolgo časa vzdržuje konstantno temperaturo in ne potrebuje stalnega nadzora. Posebna podloga za žar, ki ščiti hrano pred odprtim ognjem, oddaja toploto in dim, ki sta potrebna za dimljenje. Mimogrede, pri uporabi tega načina priprave vam hrane ni treba obračati.