00386 31 661 793  
kos 0,00 €
0
kos 0,00 €
0

PRIPOROČENA NOTRANJA TEMPERATURA HRANE GLEDE NA POSTOPEK PEKE

Preden hrano odstavite z ognja (preden narežete meso)

 
    Rare Medium rare Medium Medium well Well done

1

Govedine, jagnjetine,
telečji zrezki,
kosi mesa in zrezki
49 (52)°C 52 (55)°C 57 (60)°C 63 (66)°C 69 (71)°C

2

Mleta govedina, jagnjetina in teletina - - 60 (63)°C 66 (69)°C 71 (74)°C

3

Svinjski zrezki, kosi mesa in zrezki 52 (55)°C 55 (57)°C 60 (63)°C 66 (69)°C 69 (71)°C

4

Mleto svinjsko meso - - 60 (63)°C 66 (69)°C 71 (74)°C

5

Svinjsko stegno (sveže) - - - - 60 (63)°C

6

Svinjsko pleče - - - - 93 (93)°C

7

Perutnina* - - - - 71 (74)°C

8

Morski sadeži, ribe Pecite tako dolgo, da meso dobi darvo in postane tršę, z vilicami pa ga je mogoče zlahka ločiti.

* Vključuje piščanca, raco, gos in purana. Mesa ne režite takoj po tem, ko ste ga vzeli z žara. Naj nekaj minut počiva, tako da se sokovi ponovno vpijejo v pečeno meso. Koliko časa mora meso počivati je odvisno od njegove velikosti - od treh minut do ene ure.

TEMPERATURNE STOPNJE